Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Click-and-collect", azaz olyan szolgáltatást tesztel a brit Aldi, amellyel az online kiválasztott árukat személyesen lehet átvenni - írja a Retail Gazette szakportál.

A termékekért tehát el kell menni a boltokhoz egy előre megadott időpontban, ahol egy dolgozó hozza ki a csomagot a parkolóba és érintésmentesen adja át. A szolgáltatás a Deliveroo futárcéggel indul egyelőre egy Aldi-üzletben, ahol az ott dolgozók között tesztelik a megoldást. Ha az Aldi szerint beválik a módszer, akkor a vásárlók között is elindulna a tesztprojekt a következő hetekben.

Házhoz is gurul a bevásárlás és bevetik az automatákat is

A brit Aldi-leány egyébként pont a koronavírus-járvány miatt társult először a Deliveroo futárcéggel élelmiszerek házhoz szállítására Nagy-Britanniában. Az áruházlánc az indulásnál 150 alapvető, mára már több mint 300 terméket kínál a vevőknek, amelyeket a Deliveroo mobiltelefonos alkalmazásának segítségével lehet megrendelni, és 30 percen belül megérkezik. Egy másik kiskereskedelmi szaklap, a The Grocer pedig arról számolt be, hogy az Aldi logisztikai partnere házhozszállítási üzletágat hozott létre, ami szintén ebbe az irányba mutathat.

Nem ez az egyetlen újítása az Aldinak. Németországban például élelmiszer-automatákkal próbálkozik: a nap 24 órájában nyitva tartó automatát tesztel. Az ALDImat névre hallgató automatákban 25-40 aldis termék található, főként egy gyors reggeli kellékeit vagy a hétvégi sütögetéshez nélkülözhetetlen termékeket lehet majd beszerezni innen.

Az Aldi Süd, amely közvetve - az osztrák Hoferen keresztül - a magyarországi boltok anyavállalata is, új megoldása azoknak kedvezhet, akik a nyitva tartási időn túl, azaz késő este vagy kora reggel éheznek meg.

Mások már bevezetették

A "Click and collect" néven futó szolgáltatás csak az brit Aldinál újdonság, sok boltlánc már régóta biztosítja ezt. Például az Ikea, a bútorlánc szó szerint ugyanígy hívja ezt a szolgáltatást.

Az online boltot működtető magyarországi boltláncoknál is elérhető, többek között a Sparnál, az Auchannál és a Tescónál lehet kérni az áruházakban a megrendelt csomagot.