Újra beszáll a magyar piacra a TAP

Újra közlekedni fog júliustól a TAP légitársaság Budapest és Lisszabon között, a portugál légicég heti hét járatot üzemeltet majd ezen a vonalon.
MTI, 2016. december 7. szerda, 16:27
Fotó: Napi.hu

Szolnok Péter, a légitársaság kereskedelmi vezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy 2004-ben kezdtek el repülni az útvonalon Prága érintésével, majd az idén tavasszal egy cégátalakítás miatt felfüggesztették a járatot, mert nem hozta a megfelelő pénzügyi mutatókat, és géphiány is volt a légitársaságnál.

Az új gépek megérkezésével a TAP 2017. július 1-jével ismét elindítja a járatot, amely immár közvetlen lesz. Emellett a TAP újranyitja a torontói, Las Palmas-i, alicantei, stuttgarti és bukaresti járatokat is.

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője ismertette, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér forgalma a harmadik negyedévben 9,8 százalékkal bővült az előző évihez képest, hamarosan már a tizenegymilliomodik utast köszönthetik a reptéren. Megjegyezte, hogy a budapesti repülőtér jelenleg az egyik legdinamikusabban fejlődő repülőtér Európában a forgalmat tekintve.

Tájékoztatott arról, hogy januárban elkezdődik az új móló építése a 2B terminálon, amely a gépek kiszolgálását könnyíti meg, és növeli az utaskiszolgáló kapacitást.

HOZZÁSZÓLÁSOK