A szeptemberi frankfurti nemzetközi autós show-n újraéled a Trabant - bár most már nem kéthengeres, hanem elektromos hajtású motorral - írja a Reuters. A Trabant nT névre hallgató kocsit energiagazdaságosra tervezik: elektromos áramot előállító üzemanyagcellákkal és napelemes tetővel lesz felszerelve.

A mini gépjárművek gyártásával foglalkozó, bajor Herpa vette meg a Trabanthoz kapcsolódó jogokat két éve, abból a célból, hogy kifejlesszenek egy stílusos, de egyben energiagazdaságossági szempontból hatékony gépkocsit. A vállalat akkor elkészített egy kis modellt és a 14 ezer megkérdezett 90 százaléka pozitív véleménnyel volt a tervről.

Tavaly év elején, szövetségre lépett a Herpa az IndiKar nevű autógyártóval, melynek központja Zwickau mellett található, ahol 1964 és a nyolcvanas évek között közel 2,2 millió 601-es Trabantot gyártottak le. Az IndiKar igazgatója szerint, az új Trabant 2012-ben már az utakat fogja szelni, azonban a fejlesztők további pénzügyi befektetőket keresnek tervükhöz.