Csalással vádolnak több légiutas-kísérőt

Csalással vádolta meg a United több légiutas-kísérőjét is, miután a szakszervezetek azt jelentették, hogy a személyzet több tagja lefoglalja a jó utakra a helyeket, amiket aztán pénzért adnak el a kollégáiknak - írja az Airportal.
Szász Péter, 2019. március 26. kedd, 20:12
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A szakszervezetet több dühös munkavállaló is megkereste azzal, hogy a legjobb hosszútávú járatokra páran lefoglalják az összes munkapozíciót, majd ezeket pénzért adják el a kollégáiknak - olvasható a portálon.

A Unitednél rangidősség szerint lehet az egyes utakra jelentkezni, így a legrégebb óta szolgáló személyzet kaphatja a legjobb utakat. Ők pedig ezzel élnek is, már csak a jobb szállodai ellátás és a hosszabb szünet miatt is.

Korábban hasonló okok miatt a United 35 légiutas-kísérőt rúgott ki az állásából, kiderült ugyanis, hogy voltak olyan utasok (nem légitársasági alkalmazottak), akik akár több ezer dollárt fizetettek egy egy éven keresztül kedvezményes utazásra biztosító lehetőségért. Ezeket a hajózó személyzet kapja, és családtagoknak, barátoknak átadható, de pénzért tilos értékesíteni.

HOZZÁSZÓLÁSOK