A UPC Directet is eladják

A Liberty Global pénteken bejelentette, hogy eladja a kelet-európai piacon négy országot kiszolgáló műholdas televíziós szolgáltatásokat nyújtó leányvállalatát, ami Magyarországon a UPC Directet jelenti. A vevő a luxemburgi székhelyű M7 Group - írja a Portfolio.hu.
Szabó Zsuzsanna, 2018. december 21. péntek, 13:41
Fotó: Shutterstock

A Liberty Global pénteken bejelentette, hogy a társaság a luxemburgi székhelyű M7 Group számára értékesíti a DTH műholdas televíziós szolgáltatásokat nyújtó leányvállalatát, ami jelenleg a kelet-európai piacon négy országot szolgál ki. A DTH műholdas televíziós szolgáltatása Magyarországon UPC Direct márkanév alatt érhető el, míg Csehországban és Szlovákiában freeSAT, Romániában pedig FocusSat néven - írja a Portfolio.

Az ügylet értéke megközelítőleg 180 millió euró, míg a tranzakció szabályozói engedélyek függvényében 2019 első felében zárulhat majd le. A Reuters beszámolója szerint a Bank of America leányvállalata, a Merrill Lynch pénzügyi tanácsadóként segíti a Liberty Globalt az ügyletben.

Az M7 Group a vállalat honlapja szerint jelenleg a holland, belga, német, osztrák, cseh és szlovák piacon van jelen.

A Liberty Global májusban jelentette be, hogy értékesíti a cseh, magyar és román leányvállalatait a Vodafone számára, amiért a megállapodás értelmében 18,4 milliárd eurót fizet ki a brit távközlési cég. A felvásárlás még az Európai Bizottság jóváhagyására vár, ami a várakozások szerint 2019 közepén zárulhat le.

A várakozások szerint a tranzakció éves szinten 535 millió eurós költségmegtakarítást eredményezhet a Vodafone-nál a tranzakció lezárását követő ötödik évtől. A Vodafone a tranzakcióval 54 millió otthon kábelszolgáltatásához kap hozzáférést.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csaba7272, 2018.12.21 14:13

"...A Vodafone a tranzakcióval 54 millió otthon kábelszolgáltatásához kap hozzáférést..."
Ezt meg hogy? Megveszi a Vodafone a UPC Direkt műholdas tv szolgáltatást, és hozzáfér a kábelhez? Érdekes! Két külön cég a műholdas, és kábeles szolgáltatás.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html