Üres beszéd volt csak a milliárdosok felajánlása a Notre-Dame felújítására?

Egyházi és üzleti hivatalos személyek szerint egy fillér nem érkezett még a nagy, milliárdos felajánlóktól a párizsi Notre-Dame újjáépítésére - írja a Bloombergre hivatkozva a Portfolio.hu.
Szabó Zsuzsanna, 2019. június 14. péntek, 23:25
Fotó: Getty Images

Egyelőre úgy tűnik, csak hangzatos szavak voltak a milliárdosok részéről, hogy nagy pénzekkel segítik a Notre-Dame újjáépítését, ugyanis egyházi és üzleti hivatalos személyek szerint főként amerikai és francia "közemberek" azok, akik alapítványokon keresztül igyekeznek anyagilag támogatni az építkezést - írja a Portfolio.hu a Bloomberg híre alapján.

Közel egymilliárd dollárt ajánlottak fel Franciaország leggazdagabb családjai és jól menő cégei. Ezek több mint felét 5 gazdag francia család adta össze: Bernard Arnault családja (LVMH), a Bettencourt-család (L'Oreal), Francois-Henri Pinault (az ő tulajdonában van egyebek mellett a Saint Laurent, az Alexander McQueen vagy a Gucci), Marc Ladreit de Lacharriere (Fimalac), Martin és Olivier Bouygues (Bouygues Csoport).

A Notre-Dame szóvivője szerint a milliárdos adakozók fillérre pontosan tudni akarják, mire költik a pénzüket, és amíg ezek a pontos tervek nincsenek meg, nem hajlandóak pénzt utalni az építkezéshez, holott április óta 150 munkás dolgozik folyamatosan a helyreállításon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

AWACS, 2019.06.15 10:08

@RonaGyuri: "HA!!!" lenne annyim, hogy adjak, én is tudni akarnám. Azért ott már milliárdokról van szó. Szép hazámban meg azért, hogy Mégszaros Lölö gazdagabb legyen egy fillért sem adnék. :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RonaGyuri, 2019.06.15 06:48

Innen Orbániából nézvést tényleg nagyon furcsa, hogy azok ott tudni akarják, hogy mire megy el a pénzük??? =))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html