Üresen kong a kaszinóváros

Az MGM Mirage az első után idei második negyedévét is veszteséggel zárta. A társaság menedzsmentje a látogatók elmaradásáról panaszkodik, s közben komoly adósságokkal küzd.
NAPI, 2009. augusztus 3. hétfő, 16:36
Fotó:

Az MGM Mirage 216,2 millió dolláros veszteségről adott hírt az idei második negyedévben, ez részvényenként 60 centes bukást jelent, szemben az előző év azonos időszakában mért részvényenkénti 40 centes profittal. Egyszeri tételek nélkül a kaszinóóriás 15 centes részvényenkénti veszteséget ért volna el, ami még mindig túllépi a FactSet által megkérdezett elemzők 7 centes mínuszra vonatkozó konszenzusát.

Az MGM Mirage bevételek 17 százalékkal 1,7 milliárdra csökkentek a tavalyi 2,1 milliárdról, a kaszinók bevétele 12 százalékkal lett alacsonyabb, míg a látogatottság 3 százalékponttal csökkent. Az elemzők 1,48 milliárd dolláros bevételre számítottak.

A társaság beszámolója szerint az egy szobára jutó bevétel 151 dollárról mindössze 104 dollárra mérséklődött, ami azt jelzi, hogy nemcsak kevesebben látogatják a kaszinóvárost, de kevesebbet is költenek Las Vegasban. A nehéz üzleti környezet ellenére a társaság vezetése kijelentette: a hitelezőkkel sikerült megállapodni, így a csőd veszélye ha rövid távon is, de elhárult a cég fölül.

HOZZÁSZÓLÁSOK