Űrközpont létrehozására adott utasítást Putyin

Nemzeti űrközpont létrehozására utasította Vlagyimir Putyin elnök szerdán az orosz kormányt, a Roszkoszmosz állami űripari vállalatot és a moszkvai önkormányzatot - jelentette az MTI.
Domokos Erika, 2019. február 27. szerda, 22:34
Fotó: Pixabay

A Kreml honlapján közzétett rendelet értelmében a legjelentősebb rakéta- és űripari vállalatok, tervezőirodák, valamint kutató- és oktatási intézetek vezetése egy központba költözik majd.

Dmitrij Medvegyev miniszterelnöknek, Dmitrij Rogozin Roszkoszmosz-vezérigazgatónak és Szergej Szobjanyin polgármesternek 2020. január 15-én kell majd beszámolniuk az elnöknek arról, hogy hol tart a projekt megvalósítása.

Múlt szerdán tartott évértékelő beszédében Putyin azt mondta, hogy a központra egyebek között azért van szükség, mert jelentősen meg kell növelni orosz műholdak teljesítményét, egy a kommunikáció, a navigáció és a távérzékelés területén végrehajtandó "forradalom" érdekében.

Rogozin a hónap folyamán korábban kijelentette, hogy a központnak otthont adó épület alakja rakétára fog emlékeztetni, de terveket nem mutatott be - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

V0LE, 2019.02.28 04:23

@Der_Zahnarzt: Mekkora egy szervilis senkihazi seggnyalo vagy... te jo eg :DDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Der_Zahnarzt, 2019.02.28 00:08

Helyes! Jól beszél, Vlagyimir Vlagyimirovics! És remélem a lézerágyúkat se felejti le azokról a műholdakról, tudja, amik leszedik az interkontinentális atomrakétákat, és amelyekkel Reagan majdnem megnyerte a fegyverkezési versenyt, SDI néven, de aztán ő se tudta megvalósítani, pedig az a világuralmat jelentette volna, de papiroson maradt az egész. Önre vár tehát a föladat, Vlagyimir Vlagyimirovics!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html