Washington büntet Észak-Korea miatt

Az amerikai kormányzat tajvani és hongkongi hajózási vállalatok és egyének ellen hozott szankciókat pénteken, mert üzleti kapcsolatokat tartanak fenn Észak-Koreával.
Domokos László, 2019. augusztus 30. péntek, 18:19
Fotó: AFP

Az amerikai pénzügyminisztérium által kiadott közleményből kiderül: a kormány három hajózási vállalatot és két személyt sújt büntetőintézkedésekkel.

A hajózási vállalatok közül kettő hongkongi, a harmadikat pedig Tajvanon jegyezték be, az említett két ember pedig tajvani állampolgár - írta az MTI.

Az Észak-Koreával kereskedő hajózási vállalatok kiteszik magukat annak a kockázatnak, hogy szankciókat vetnek ki rájuk annak ellenére, hogy olyan módszerekkel élnek, amelyekkel megpróbálják elrejteni tevékenységüket - fogalmaz a pénzügyminisztériumi közlemény.

A büntetőintézkedésekkel sújtott cégek és személyek esetleges amerikai vagyonát és javait befagyasztják, a velük folytatott pénzügyi tranzakciókat beszüntetik, és azokat a külföldi vállalatokat és személyeket is szankciók fenyegetik, amelyek és akik velük bármiféle üzleti kapcsolatban állnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK