Utcára kerülnek az hitelesek

Az Egyesült Államok több mint másfél évtizede nem tapasztalt olyan ingatlanpiaci pangást, mint az elmúlt esztendő során. A jelzáloghitel cégek 100 ezer munkahely megszüntetését tervezik.
NAPI Online, 2007. szeptember 10. hétfő, 15:39
Fotó:

Az Egyesült Államok ingatlanpiaci hitelügyintézőinek és jelzáloghitelezőinek 20 százaléka, több mint 100 000 alkalmazott kerülhet utcára a New York-i Graham Fisher & Co. befektetési kutatócég elemzése szerint. Ez a szám kétszerese a decembertől júliusig tartó időszakban már elbocsátott alkalmazottaknak

A Countrywide Financial Corp. szeptember hetediki bejelentése szerint 10-12 ezer állást szüntet meg az 55 ezerből, míg a Lehman Brothers Holdings Inc., a jelzáloghitel fedezetű kötvények legnagyobb kibocsátója, valamint az IndyMac Bancorp Inc., a második legnagyobb lakáshitelező cég már a múlt héten bejelentette a nyár végére 450 ezerre csökkenő állomány további karcsúsítását. Több mint 100 jelzáloghitelekkel foglalkozó cég szüntette meg a hitelfolyósítást és bocsátotta áruba magát 2006 eleje óta, állítja a Bloomberg.

HOZZÁSZÓLÁSOK