Kedvezményeket ad az Aldi az Egyesült Államokban azoknak a dolgozóknak, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen: a vakcinát választó munkatársak akár négy óra munkáért járó bért is kaphatnak - írja a Reuters.

A boltláncnak 37 amerikai államban több mint 2 ezer üzlete van, fedezi az oltás adminisztrációjához kapcsolódó költségeket, és oltóközpontokat hoz létre a raktárai és irodái területén. Az Aldi egyébként azon dolgozik, hogy elsőbbséget biztosítson a dolgozóinak. Az Amazon.com és az Uber Technologies szintén azért lobbizzanak, hogy a munkavállalók a lehető leghamarabb kapják meg az oltást.

Több mint 7 ezer forint jár az oltásért

Nem az amerikai Aldi az egyetlen cég, amely támogatja a dolgozóit abban, hogy megkapják az oltást. Az Instacart házhoz szállító cég szerint 25 dollárt, azaz több mint 7400 forintot fizet több mint félmillió munkatársának, ha úgy döntenek, szabadságot vesznek ki a azért, hogy megkaphassák a vakcinát.

A Reuters szerint a vállalatok nagy része egyelőre hallgatott arról, hogy megpróbálnák-e biztosítani az alkalmazottaknak vakcinát, de egyes indiai cégek például már fontolgatják az oltások megvásárlását a munkatársaik számára, amint azok kereskedelmi forgalomba kerülnek.