Valami baj van a Molnál - leállt az olajszállítás Ukrajna felől (frissített)

Az Ukrajna felől érkező olajszállítás több órára leállt - jelentette a Reuters. A Mol szerint rendszerükben nincs jelentős technikai fennakadás, korábbi megállapodás keretében a Barátság kőolajvezetékben lévő szennyezett olaj átvétele folyik, még a héten megkezdődhet a tiszta nyersolaj behozatala.
Szabó Zsuzsanna, 2019. május 20. hétfő, 16:06
Fotó: Getty Images

Pár órával azután, hogy ismét megindult az orosz olajszállítás az Európai Unió felé hétfőn, fel is kellett függeszteni a szállítást, miután a Mol arról tájékoztatta a UkrTransNafta vállalatot, hogy technikai probléma lépett fel nála - írja a Reuters.

Az ukrán olajcég az eset kapcsán közölte, hogy folytatja a szállítást, miután a magyar vállalat megerősíti, hogy kész az olaj fogadására.

A szennyezett kőolaj okozta nemzetközi problémák megoldása érdekében a Mol beleegyezett abba, hogy 100 kilotonna szennyezett olajat átvegyen és tároljon - írta a vg.hu kérdésére válaszolva a magyar olajcég, hozzátéve: rendszerükben jelentős technikai fennakadások nincsenek.

Emellett felhívták a figyelmet, hogy megkezdték a szennyezett olaj átvételét, és miután a folyamat befejeződött, még ezen a héten megkezdődhet a tiszta nyersolaj behozatala - írja a vg.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK