A Merrill Lynch bejelentése szerint kereskedési tevékenységei áttekintése során „szabálytalanságot" fedezett fel. A Merrill azonnal értesítette a hatóságokat a feltárt rendellenességről. A befeketési bank bejelentése szerint együttműködik a hatóságokkal a további nyomozás során - írta a Bloomberg.


A Merrill százmillió dolláros nagyságrendben bukott tavaly deviza és hitelderivatíva pozíciókon - szellőztette meg ma a New York Times. Valahogyan a veszteségek addig nem „kerültek teljesen látótérbe", amíg a Bank of America részvényesek jóvá nem hagyták a társaság felvásárlását és a Merrill szét nem osztott 3,6 milliárd dollárnyi bónuszt vezető bankárainak - írja a lap.


A bank tisztségviselői foglalkoznak a frissen feltárt esettel és hiszik, hogy a kapcsolódó lehetséges veszteségek kockázata kezelhető lesz - mondja a Merrill közleményében.

Három héttel ezelőtt a kockázatkezelők felfedték, hogy az egyik londoni devizatréder 120 millió dolláros kereskedési profitról jelentett a tavalyi negyedik negyedévben, holott egy hatalmas, meg nem nevezett nagyságú bukót realizált poícióin az adott időszakban - állítja a lap, a Bank of America egyik meg nem nevezett tisztviselőjére hivatkozva.


A félrejelentő alkalmazott szerint az eset csak félreértés, és együtt kíván működni a hatóságokkal, addig is a Merrill alkalmazásában marad. A Bank of America januárban 1991 óta az első veszteséges negyedévéről tett közzé jelentést, miután 138 milliárdos kormánysegítséget kapott a Merrill felvásárlás fedezetére.