Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Uber bejelentette, hogy 680 millió dollárért felvásárolta az Otto nevű, önvezető teherautókat fejlesztő céget. Az Otto teljes csapata átmegy az Uberhez, köztük Anthony Levandowski is, aki korábban a Google önvezetős projektjét vezette. Az Ubernél is ezt csinálja, közvetlenül a vezérigazgató, Travis Kalanick alá tartozik majd. Megmaradnak az Otto kutatóközpontjai is, de a kutatások eredményeit megosztják az Uberrel - írja a lap.

A felvásárlás árát a Bloomberg számolta ki, ők most 680 millió dollárral kalkulálnak, ami a részvényeinek értékének kevesebb mint egy százaléka. Az Uber emellett 20 százalékos részesedést is ígér a jövőbeni önvezető kamionos üzletből a befektetőknek. Az Otto nem saját teherautókat épített, hanem a már létező modellekbe telepített önvezető rendszereket. A startup ehhez saját érzékelőket készített, a Google által használt Lidar lézeres radarrendszert is.

A felvásárlás előtt nem sokkal a Volvo és az Uber közösen bejelentette, hogy 300 millió dollárt fektetnek az önvezető autókba. A Volvo ehhez 100 utcai terepjárót ad az Uber kutatóinak, ezek már hónap végén megjelennek az utakon.