Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A második negyedévben a Citigroup az előző évinél két százalékkal magasabb, 18,76 milliárd dollár bevétel mellett hét százalékkal magasabb, 4,80 milliárd dollár nyereséget ért el.

Az eredmény messze felülmúlta a piaci várakozásokat. A Citigroup részvénye a hétfői piaci nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban még 0,8 százalékkal emelkedett, a nyitás után azonban már lefelé korrigált. A kezdés után mintegy negyedórával a papír 1,7 százalékos veszteségben állt.

A második negyedévben elért 1,95 dolláros egy részvényre jutó nyereség a TradeWeb elektronikus kereskedelmi platform akvizíciójából származó, részvényenként 0,12 dollár pozitív egyszeri tételt is tartalmazza. A tavalyi második negyedévben 1,63 dollár volt a CitiGroup egy részvényre jutó nyeresége.

Elemzők 1,80 dollár egy részvényre jutó nyereséget vártak 18,49 milliárd dollár bevétel után.

Az induló tőzsdei beszámoló szezonban az amerikai nagybankok közül a Citigroup tette közzé elsőként negyedéves eredményét. A héten még a nagyobbak közül a JPMorgan Chase, a Bank of America és a Goldman Sachs második negyedévi eredményének a bemutatása esedékes.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!