Vallott az amerikai Citigroup

A vártnál jobb második negyedévi eredményt mutatott be hétfőn az amerikai Citigroup bankcsoport - írta az MTI.
Domokos Erika, 2019. július 15. hétfő, 16:45
Fotó: Getty Images

A második negyedévben a Citigroup az előző évinél két százalékkal magasabb, 18,76 milliárd dollár bevétel mellett hét százalékkal magasabb, 4,80 milliárd dollár nyereséget ért el.

Az eredmény messze felülmúlta a piaci várakozásokat. A Citigroup részvénye a hétfői piaci nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban még 0,8 százalékkal emelkedett, a nyitás után azonban már lefelé korrigált. A kezdés után mintegy negyedórával a papír 1,7 százalékos veszteségben állt.

A második negyedévben elért 1,95 dolláros egy részvényre jutó nyereség a TradeWeb elektronikus kereskedelmi platform akvizíciójából származó, részvényenként 0,12 dollár pozitív egyszeri tételt is tartalmazza. A tavalyi második negyedévben 1,63 dollár volt a CitiGroup egy részvényre jutó nyeresége.

Elemzők 1,80 dollár egy részvényre jutó nyereséget vártak 18,49 milliárd dollár bevétel után.

Az induló tőzsdei beszámoló szezonban az amerikai nagybankok közül a Citigroup tette közzé elsőként negyedéves eredményét. A héten még a nagyobbak közül a JPMorgan Chase, a Bank of America és a Goldman Sachs második negyedévi eredményének a bemutatása esedékes.

HOZZÁSZÓLÁSOK