Válságban is fogy a ragasztó

A vártnál jobb eredményeket közölt a Henkel, nettó nyeresége az előző évinek több mint háromszorosára nőtt.
Leszák Tamás, 2009. augusztus 5. szerda, 11:16
Fotó:

A Henkel második negyedéves nettó nyeresége 143 millió euróra, részvényenként 33 centre nőtt - az egy évvel korábbi 38 millió euróról, részvényenként 9 centről - írja a Bloomberg.

Az előző év számait 256 millió eurós átalakítási költségek terhelik. Az árbevétel 5 százalékkal esett vissza 2008 második negyedéhez képest, 3,49 milliárd euróra. Az EBIT 308 millió eurója jelentősen magasabb, mint a Reuters által összesített elemzői várakozások 266 millió eurós összege, egy évvel ezelőtt 372 millió eurós EBIT-értéket mutattak az adatok.

A társaság a harmadik negyedre nem vár visszaesést, az alapanyagárak csökkenése és a költségcsökkentő intézkedések már a második negyedév pozitív eredményében is éreztették hatásukat - közölték.

A cég forgalmának közel felét kitevő ragasztógyártási üzletág - amely például az A380 superjumbo építéséhez is szállít kötőanyagot - várakozásaik szerint legalább a korábbi szinten marad a harmadik negyedben is, miután a forgalomcsökkenés lassult és a nyereségesség növekedett ezen a területen.

HOZZÁSZÓLÁSOK