A világ legnagyobb kozmetikai vállalatát a kiskereskedelmi készletek csökkentése, valamint a feltörekvő-piacokon megnövekedett kereslet segítette hozzá az elemzők előzetes várakozásait is túlszárnyaló növekedéshez.

A cég árbevétele 2,6 százalékkal, 4,40 milliárd euróra növekedett. A részvények ára 2,78 euróval, 4,6 százalékkal, 60,9 euróra növekedett. Az elemzők korábban 4,38 milliárd körüli növekedést vártak a vállalattól.

A L'oréal mostani növekedése már csaknem ellensúlyozza a vállalat korábbi veszteségeit. A cég részvényei 2008-ban 36 százalékos visszaesést mutattak, legfőképpen az Egyesült Államokban végrehajtott készletcsökkentés miatt.

A vállalat nyeresége a valutaárfolyam ingadozás és az egyszeri hatások következtében a nyugat-európai piacokon 6,6 százalékkal csökkent ugyan, de az eladások Észak-Amerikában 6,3 százalékkal,míg a világ többi részén szintén 6,3 százalékkal növekedtek.

A világmárkák eladásait jelentősen növelik a feltörekvő piacok, többek között is Kína és Oroszország megnövekedett,óriási mértékű kereslete a termékeik iránt.