Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mikael Ohlsson, aki egy 3-5 éves feladatot vállalt fel, az Ikea Csoportban töltött 34 sikeres év után tájékoztatta az igazgatóságot arról a szándékáról, hogy egy év múlva lemond elnök-vezérigazgatói tisztségéről - áll a cég közleményében.

Göran Grosskopf, az Ingka Holding BV, az IKEA Csoport anyavállalatának elnöke szerint a vezetésben történt váltás ellenére nem változik az Ikea jelenlegi, 2020-ig érvényes üzleti stratégiája.

A 41 éves Peter Agnefjäll jelenleg az Ikea Sweden országos vezetője, és 1995 óta számos vezető pozíciót töltött be a cégssoportnál Svédországban és más országokban, az áruválaszték-fejlesztéstől kezdve az Ikea of Swedennél (IOS) az áruházvezetésig Olaszországban.

Mikael Ohlsson (55 éves) 2013. szeptember 1-jéig marad az Ikea Csoport elnök-vezérigazgatója, ami az eredetileg tervezett időszakon belülre esik. Ezt követően a különféle szenior operatív pozíciókban, 1995 óta a felső vezetésben szerzett 34 éves tapasztalatát kívánja hasznosítani különféle vállalkozásokban és szervezetekben igazgatósági tagként, de csalágjával is több időt szeretne tölteni - áll a cég közleményében.