Váltás az IKEA felsővezetésében

Peter Agnefjällt nevezték ki az Ikea Csoport új alelnökévé, aki 2013. szeptember 1-jétől Mikael Ohlssont követi az elnök-vezérigazgatói székben - közölte a cég.
NAPI, 2012. szeptember 17. hétfő, 16:59
Fotó: Napi.hu

Mikael Ohlsson, aki egy 3-5 éves feladatot vállalt fel, az Ikea Csoportban töltött 34 sikeres év után tájékoztatta az igazgatóságot arról a szándékáról, hogy egy év múlva lemond elnök-vezérigazgatói tisztségéről - áll a cég közleményében.

Göran Grosskopf, az Ingka Holding BV, az IKEA Csoport anyavállalatának elnöke szerint a vezetésben történt váltás ellenére nem változik az Ikea jelenlegi, 2020-ig érvényes üzleti stratégiája.

A 41 éves Peter Agnefjäll jelenleg az Ikea Sweden országos vezetője, és 1995 óta számos vezető pozíciót töltött be a cégssoportnál Svédországban és más országokban, az áruválaszték-fejlesztéstől kezdve az Ikea of Swedennél (IOS) az áruházvezetésig Olaszországban.

Mikael Ohlsson (55 éves) 2013. szeptember 1-jéig marad az Ikea Csoport elnök-vezérigazgatója, ami az eredetileg tervezett időszakon belülre esik. Ezt követően a különféle szenior operatív pozíciókban, 1995 óta a felső vezetésben szerzett 34 éves tapasztalatát kívánja hasznosítani különféle vállalkozásokban és szervezetekben igazgatósági tagként, de csalágjával is több időt szeretne tölteni - áll a cég közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK