Változás jön a Tescóban

Egy tinédzser miatt hirdetett új tojásstratégiát a brit Tesco. Tíz év alatt kivégzik a ketreceseket.
Napi.hu, 2016. július 27. szerda, 16:36
Fotó: Index

A brit Tesco pár napja jelentette be, hogy 2025-ig eltünteti a kínálatából az úgynevezett ketreces tojásokat, azaz azokat, amelyeket ketrecben tartott tyúkok tojtak - írja a Mindenár.hu ár-összehasonlító és kereskedelmi portál.

A Tesco nem magától döntött így. A Guardian brit lap szerint ugyanis a boltlánc a 14 éves Lucy Gavaghan a ketreces tojások eltüntetése érdekében indított petíciója miatt lépett. Lucy ebben azt többek között azt írta, hogy a ketreces tartás kegyetlenség az állatokkal szemben. A petíciónak nagy sikere volt: több mint 280 ezren írták alá. Ezt követően a Tesco felülvizsgálta a tojásstratégiáját, majd úgy döntött, száműzi a ketreces tojásokat a polcokról. A Tesco ezzel egyébként követi a több nagy angol boltlánc, a Sainsbury, az Aldi és Marks&Spencer példáját.

A magyar Tesco a Mindenár.hu kérdésére közölte, egyelőre arról nincs döntés, hogy a nagy-britanniai új tojásstratégia érint-e a magyar leányvállalatot, ha döntés születik erről, akkor tájékoztatást ad a vállalat.

A Mindenár.hu cikke egyébként az uniós és magyar tojásjelölési előírásokat is összefoglalja, ebből kiderül, mekkora az adott tojás, honnan érkezett, milyen tartású tyúkoktól származnak.

Ha tetszett a cikk, a Bukszát szeretheti a Facebookon is.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ezvan, 2016.07.27 17:36

Nagyon helyes! Igazad van Lüszi te bölcs tini! A tyúkokoat be kell költöztetni a Buckingham palotába, hogy boldogan tojhassanak. A kirárálynő meg majdcsak talál valami egyéb szállást...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html