Nyolc európai fapados légitársaság (Wizz Air, Ryanair, Easyjet, Eurowings, Transavia, Jet2.com, Vueling és TUIfly) duty free árait hasonlították össze öt különböző termékkategóriában: parfüm, kozmetikai cikk, óra, pénztárca, repülőgépmodell - írta a portál.

A táblázat alapján a Ryanair és a Transavia duty free árai a legvonzóbbak, míg az Easyjet-nél vásárolhatunk a legdrágábban vámmentes termékeket.

QP | Quality Placement

A nyolcból öt fapadosnál találtak Tommy Hilfiger-órát, az Easyjetnél ez kifejezetten drága volt, de három fapadosnál piaci ár alatt lehet megvenni.

Jellemzően a parfümökből a legszélesebb a kínálat a fedélzeti magazinokban: a 1 Million by Paco Rabanne férfi parfüm öt fapados fedélzetén is megvásárolható, a Ryanairnél nagyon jó áron, amely majdnem fele a drogériás árnak.

Az Yves Saint Laurent Black Opium nevű női parfüm az egyik leggyakrabban előforduló női illatszer a fapadosoknál - de csak négynél találták meg. Itt a Ryanair nyerte meg az árcsatát - az is elmondható, hogy az illatszert forgalmazó összes fapados fedélzetén olcsóbb, mint a földi boltok polcain.

Repülőgépmodellt is árusítanak a fapadosok fedélzetén és úgy tűnik, ezek ára fixen 10 euró.