Van másik - mégis lehet kínai befektetője a Saabnak

Talált újabb kínai befektetőt a Saab tulajdonosa, miután a múlt héten kudarcba fulladtak tárgyalásai egy korábbi partnerjelölttel.
NAPI, 2011. május 16. hétfő, 11:27
Fotó:

Új kínai befektető partnert talált a svéd Saab Automobile tulajdonosa, a holland Spyker Cars NV sportautógyártó, pedig a múlt héten úgy tűnt, kútba esnek a terei, ugyanis hosszas tárgyalások után kiderült, hogy ottani üzletfele nem kapja meg a hatósági engedélyeket az európai befektetéshez. A Spyker mai bejelentése szerint több elemből álló megállapodást kötötte a Pang Da Automobile Trade Co.-val.

Az egyezség szerint a Pang Da 65 millió euró befektetésével 24 százalékos részesedést szerez a Spykerben, továbbá 30 millió euróért azonnal megvásárol egy szállítmány Saab autót, majd 30 napon belül további 15 millió eurót fordít erre a célra. A Saab futószalagjai hat hete állnak, mivel a Spyker nem tudott fizetni a beszállítóknak, amelyek leállították az alkatrészellátást. A múlt hétig úgy tűnt, hogy a hollandok megállapodnak a Hawtai Motor Corp.-pal, amely 150 millió eurót fektetett volna be a Saab kínai meghonosításába, ám ez az ügylet kútba esett.

HOZZÁSZÓLÁSOK