Szorult helyzetben a Vapiano

A tavalyi tőzsdei bevezetés óta értéke háromnegyedét vesztette el a német központú Vapiano étteremláncot üzemeltető cég részvénye - adta hírül az Index.hu.
Domokos László, 2019. május 22. szerda, 17:18
Fotó: Pixabay

A Frankfurter Allgemeine Zeitung értesülései szerint a Vapianónak péntekig kell leadni a pénzügyi beszámolóját, és a cég akkor menekülhet csak meg, ha addig a legnagyobb befektetőik, a Tschibo és a Wella családok örököseik rábólintanak arra, hogy 30 millió eurós hitellel mentsék ki a céget - írta a portál.

Elemzők szerint az étterem működésével több baj is van. A lánc működésének sajátosságai a vendégek szeme előtt elkészített ételek, illetve a távozásnál rendezendő és addig egy intelligens chipkártyán vezetett fogyasztás.

Az elsősorban olasz tésztaételeiről ismert étteremlánc első vendéglátóhelye 2002 őszén nyílt Hamburgban, két évvel később a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy franchise-rendszerben nemzetközi hálózatot hoznak létre.

Magyarországon jelenleg öt Vapiano működik: négy a fővárosban és egy Győrben. Két nagy bevásárlóközponti étterem (MOM, Westend) mellett a két önálló üzlet a Bécsi úton és a Bécsi utcában található.

HOZZÁSZÓLÁSOK