Várakozásnak megfelelően teljesített a Glaxo

Összhangban az elemzői várakozásokkal, az egy évvel korábbihoz képest 0,7 százalékos csökkenéssel 1,43 milliárd font lett a legnagyobb európai gyógyszergyártó, a GlaxoSmithKline profitja a harmadik negyedévben
MTI-Eco, 2011. október 26. szerda, 17:20
Fotó: Napi.hu

Az elemzők 1,4 milliárd fontot vártak. A bevétel az időszakban 4 százalékkal, 7,1 milliárd fontra nőtt, miközben az elemzők csak 6,83 milliárd fontra számítottak.

A generikus készítmények erősödő versenye és a tartósan nyomott európai gyógyszerárak mellett is jól teljesítenek a cég fő üzletágai - jelentette ki a vezérigazgató, aki szerint a piaci feltételek különösen Európában szigorodtak, ahol az adóssággondokkal küzdő kormányok megnyirbálják a gyógyszerkasszák költségvetését.

Ennek ellenére a cég, korábbi bejelentésével összhangban, 2012 egészére is növekedést vár. Idei részvény-visszavásárlási programját várhatóan 2,3 milliárd fontra, osztalékát részvényeként 6 százalékkal, 17 pennyre emeli.

A második negyedévet 1,27 milliárd font adózott eredménnyel zárta a legnagyobb európai gyógyszergyártó. A bevételek 4 százalékkal 6,72 milliárd fontra mérséklődtek.

HOZZÁSZÓLÁSOK