Az Aldi-örökösök végeláthatatlan civakodásának legújabb fordulójában a kereskedelmi lánc alapítójának unokája beperelte mamáját, három testvérét és azok ügyvédjét, azzal a váddal, hogy elsikkasztják az Aldi vagyonát kezelő egyik alapítvány pénzét - írta a Guardian a  német sajtóra hivatkozva, amit a hvg.hu is átvett.

Nicolay Albrecht, az Aldi társalapítója Theo Albrecht unokája mamáját, Babette-tet és három ikertestvérét invitálta a kieli bíróságra.

Az Aldit Karl and Theo Albrecht alapította a második világháború után, a cég 1961-ben két részre szakadt, az Aldi Südre (ez van jelen Magyarországon) és az Aldi Nordra. Az utóbbi örököseinek vagyonát a Forbes 17 milliárd dollárra becsüli, az e feletti rendelkezésről Albrecht második fia, Berthold 2012-es halála óta folyik a pereskedés. Az örökösök nem akarnak belenyugodni abba, hogy a cég tőkéjét kezelő három alapítványt nem irányíthatják szabadon.

A nagy tétre menő szappanopera legújabb felvonása azt mutatja, hogy a családtagok között sincs egyetértés: Nikolay kifogásolja, hogy mamája és testvérei milliókat fizettetnek ki az egyik alapítvánnyal maguknak, amivel feladták a család takarékos, előrelátó hagyományát. A fő gond az, hogy az ügy az Aldi egészére súlyos árnyékot vet, ugyanis a három Aldi Nord-alapítványnak együtt kellene befektetéseket végrehajtania a cég fejlesztése érdekében, ám az egyik lebénulása döntésképtelen patthelyzetbe taszíthatja az egész struktúrát.