Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vállalat pénteken nyilvánosságra hozott beszámolójában közölte, hogy a március végével záródott negyedévben üzemi vesztesége 300 millió koronát (35,6 millió dollárt) tett ki, azaz meredeken csökkent az egy évvel korábbi 11,3 milliárd, illetve a tavalyi utolsó negyedévi 19,3 milliárd koronához képest. Elemzők 2,4 milliárd koronás üzemi veszteséget vártak.

A cég adózás utáni vesztesége 700 millió korona volt, míg a tavalyi első negyedévben 18,5 milliárd, az utolsóban pedig 10 milliárd koronára rúgott a veszteség.

Az Ericsson nettó bevétele 43,4 milliárd korona volt idén január-márciusban, szemben az előző negyedévi 57,9 milliárd, illetve az egy évvel korábbi 47,8 milliárd koronával.

A vállalatnál szerkezeti átalakítást hajtanak végre, a csúcsvezetők jelentős részét leváltották, de nehezen boldogul, mivel a távközlési szolgáltatók csökkentik a hálózatokra fordított kiadásaikat, és a feltörekvő piacok kereslete gyengült.

A vártnál jobb eredmények nyomán jelentősen emelkedett az Ericsson árfolyama a stockholmi értéktőzsdén, eddigi napi maximumán 18,23 százalékos pluszban, 65,69 koronán jegyezték - írta az MTI.