Váratlan fordulat a Vodafone-nál

Lemondott a Vodafone Global vezérigazgatója, Vittorio Colao.
Szabó Zsuzsanna, 2018. május 15. kedd, 12:28
Fotó: AFP

Pár nappal az után, hogy bejelentették a Vodafone 18,4 milliárd eurós nagy üzletét, beadta a lemondását a Vodafone Csoport vezérigazgatója, Vittorio Colao, aki 2008 óta töltötte be ezt a pozíciót. A leköszönő vezér helyét Nick Read, a jelenlegi pénzügyi igazgató veszi át október 1-től - jelentette be a vállalat.

A befektetők nem örülnek a hírnek: a Vodafone árfolyama 4 százalékot esett a reggeli kereskedésben - írta a Portfolio.

A Vodafone a múlt héten jelentette be, hogy 18,4 milliárd euróért megveszi a Liberty Global németországi és közép-európai leányvállalatait, köztük a magyar UPC-t is.

Colao erre hivatkozva adta be a lemondását: szerinte egy új menedzsmentnek kell levezényelnie a jövőbeli nagy átalakításokat.

Nick Read július 27-től vezérigazgatói-jelölként áll majd a Vodafone élén, a pénzügyi igazgató Margherita Della Valle lesz, aki eddig pénzügy igazgató-helyettes volt.

Képünk forrása: AFP Photo/Punit PARANJPE

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csaba7272, 2018.05.15 18:43

Hát persze, hogy ágál ez ellen a Deutsche Telekom. Halts Maul! Hol van itt a szabadversenyes kapitalizmus?? A Nyugat már mindenben alul-felülmúlja magát. Be kell szállni a versenybe, kirúgni sokezer firkász-irodistát Németországban, és versenyképes lesz a DT.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html