Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint a csökkenés 7,7 százalék volt. A karbantartási munkálatok volumene 20,6 százalékkal, a generáljavításoké mintegy 17,1 százalékkal csökkent. Az új építményeknél 3,2 százalékos növekedést jegyeztek fel - írja az MTI.

Az ipari létesítményeknél 25,5 százalékos volt a visszaesés, a nem lakóépületeknél végzett munkák volumene mintegy 10 százalékkal csökkent. Ugyanakkor a lakóépületeknél 85,7 százalékos növekedést regisztráltak.

Augusztusban az építőipari termelés 0,5 százalékkal csökkent a tavalyi nyolcadik hónaphoz képest, a szezonális és naptárhatással kiigazított érték szerint a visszaesés 4,8 százalék volt a vizsgált időszakban. (Pörög az építőipar - de sokan kimaradnak belőle.)

Tavaly a román építőipari termelés 4,8 százalékkal csökkent éves összehasonlításban, 2015-ben a termelés 10,4 százalékkal nőtt az előző évhez mérten.

A csökkenést főként az idézi elő, hogy a román kormány kevés pénzt fordít a közberuházásokra.

A román kormány az idén 5,6 százalékos gazdasági növekedésre számít. A statisztikai intézet szintén pénteken közölte, hogy a 2015-ös végleges adatok szerint a román gazdaság 4 százalékkal nőtt a korábban közölt 3,8 százalék helyett a 2014-es évhez mérten.