Dominik Duka görög nagykövetnek küldött levelében azt írta: a Lidl bizonyos termékeinek csomagolásán Szantorini templomai láthatóak - csakhogy a tetejükről hiányzik a kereszt. A közösségi médiában ezt sokan nehezményezték - olvasható a portálon.

A Lidl azt mondja, azért törölte a fotókról a kereszteket, mert politikailag és vallásilag is meg szeretné őrizni a semlegességét. Ám az érsek szerint azonban precedens nélküli erkölcstelenségről van szó.

A Lidl csehországi szóvivője hangsúlyozta, hogy senkit sem akartak megbántani, a csomagolást egyébként nem Csehországban tervezték, és a termékeket számos országban árulják így. Magyarországon is ugyanezzel a fotóval futtatta a Lidl a görög termékeket.

Az esetnek politikai felhangja is van, hiszen egyre dagad a régiós élelmiszerbotrány. Robert Fico éppen hétfőn a szlovák és a cseh kormány együttes ülése után jelentette be, hogy találkozót indítványoz a kettős élelmiszer-minőség ügyében az Európai Unió, illetve a kérdésben érintett tagállamok vezető politikusainak részvételével.