Váratlan kirohanás a Lidl ellen - egyházi vezető csapott oda

Elkezdett dagadni egy ártatlannak tűnő ügy Csehországban: a CTK hírügynökség beszámolója már azt írja, hogy a prágai érsek szerint a német áruházlánc görög hetét meg kellene bélyegezni - értesült a hvg.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. szeptember 4. hétfő, 20:06
Fotó: Napi.hu

Dominik Duka görög nagykövetnek küldött levelében azt írta: a Lidl bizonyos termékeinek csomagolásán Szantorini templomai láthatóak - csakhogy a tetejükről hiányzik a kereszt. A közösségi médiában ezt sokan nehezményezték - olvasható a portálon.

A Lidl azt mondja, azért törölte a fotókról a kereszteket, mert politikailag és vallásilag is meg szeretné őrizni a semlegességét. Ám az érsek szerint azonban precedens nélküli erkölcstelenségről van szó.

A Lidl csehországi szóvivője hangsúlyozta, hogy senkit sem akartak megbántani, a csomagolást egyébként nem Csehországban tervezték, és a termékeket számos országban árulják így. Magyarországon is ugyanezzel a fotóval futtatta a Lidl a görög termékeket.

Az esetnek politikai felhangja is van, hiszen egyre dagad a régiós élelmiszerbotrány. Robert Fico éppen hétfőn a szlovák és a cseh kormány együttes ülése után jelentette be, hogy találkozót indítványoz a kettős élelmiszer-minőség ügyében az Európai Unió, illetve a kérdésben érintett tagállamok vezető politikusainak részvételével.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

689088, 2017.09.04 21:47

Elképesztő kirohanás?
A világ egyik legismertebb, legszebb templomáról leretusálták a keresztet? Ó semmi...Felétek ez természetes.
Trockijt is leretusáltátok Sztalin mellől, miután megölték.

Nem tudom, mit szólnátok ahhoz, ha a Magyarországon elérhető fotókon leretusálnák George Soros orrát....?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html