Váratlanul sokat költöttek lakásfelszerelésre az amerikaiak

A Home Depot, a legnagyobb lakásfelszerelési cikkeket árusító kiskereskedelmi áruházlánc a vártnál kisebb profitcsökkenést jelentett a második negyedről.
NAPI, 2009. augusztus 18. kedd, 13:25

A társaság nyeresége 1,12 milliárd dollárra, részvényenként 66 centre esett vissza az egy évvel korábbi 1,2 milliárd dolláros (71 cent/papír) eredményről. Az egyszeri költségeket nem számítva részvényenként 67 cent lett az eredmény, messze túlszárnyalva az 59 centes elemzői becslést. A társaság közlése szerint részvényenként mintegy 3 centtel javították az eredményt az adózással kapcsolatos kedvező változások. A forgalom 9,1 százalékkal 19,1 milliárd dollárra esett vissza. A Lowe hétfőn publikált gyorsjelentése szerint a legnagyobb rivális eredménye elmaradt a várakozástól.

A kedvező számok ellenére az ingatlanpiaccal, a munkanélküliséggel és a gazdaság általános állapotával kapcsolatos aggályok továbbra is nyomást gyakorolnak majd a vásárlókra - idézi a Bloomberg Frank Blake vezérigazgatót. Ezzel együtt a társaság emelte az egy részvényre várható nyereséget illető várakozásait, és most 0 és 7 százalék közötti növekedésre számít a 2009-es pénzügyi évben.

HOZZÁSZÓLÁSOK