Vártnál jobb a Morgan Stanley eredménye is

Már kedden száguldott a részvény.
NAPI Online, 2008. március 19. szerda, 13:01
Fotó:

A Morgan Stanley befektetési bank első negyedéves profitja 42 százalékkal zuhant 1,55 milliárd, azaz részvényenként 1,45 dollárra az egy évvel korábbi 2,67 milliárd, azaz részvényenkénti 2,51 dolláros eredményről. A hírek hallatán a részvény árfolyama emelkedett a nyitás előtti elektronikus kereskedésben, ugyanis az eredmény jócskán meghaladta az elemzői konszenzus 1,01 dolláros értékét. Az Egyesült Államok második legnagyobb befektetési bankja az előző negyedévben veszteséget jelentett, fennállásának történetében először.

Az első negyedévben a bevételek 17 százalékkal, 8,3 milliárd dollárra csökkentek, a tőkearányos megtérülési ráta pedig 19,7 százalékra esett az egy évvel korábbi 30,9 százalékról.

A befektetők egy része kedden valamit megsejthetett, vagy legalábbis bízott abban, hogy a Goldman Sachs és a Lehman Brothers vártnál szerényebb nyereségvisszaesése után a Morgan Stanley is hasonlóval rukkol elő, ugyanis New Yorkban a cég részvényei 18 százalékot ugrottak, ami a papírok egy évtizedes történetének legnagyobb napon belüli emelkedése. Ugyanakkor a részvények 2008-ban eddig 19, 2007-ben pedig 21 százalékot veszítettek értékükből - jelentette a Bloomberg.

HOZZÁSZÓLÁSOK