Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Üzleti modellünk egész egyszerűen fenntarthatatlan az Egyesült Államok mai médiapiaci kihívásai közepette" - jelentette be Al Anstey, az al-Dzsazíra igazgatótanácsának képviselője. Hozzátette: tisztában van azzal, hogy a döntés mélyen elkeseríthet mindenkit, aki a globális televízió hosszú távú amerikai jelenlétén dolgozott.

Az igazgatótanács képviselője elektronikus levelet küldött valamennyi alkalmazottnak, munkatársnak, s ebben tudatta, hogy a döntés nem az ő munkájukat minősíti. "A legtehetségesebb csapat vagytok, amelyet bármely szervezet kívánhat magának" - fogalmazott Anstey. (Az angol Al Ansteyt tavaly tavasszal nevezték ki az al-Dzsazíra ügyvezető igazgatójává.)

A kábeltelevíziós adások várható beszüntetése egybeesik a katari televíziónak azzal a törekvésével, hogy világszerte meghonosított digitális szolgáltatásait (például a mobiltelefonos hírszolgáltatást) bevezesse az Egyesült Államokban is.

Az al-Dzsazíra amerikai adása 2009-ben indult, és hónapok alatt nagy nézettségre tett szert. Egymás után nyerte el a tekintélyes amerikai médiadíjakat, így például a Peabody vagy az Emmy-díjat.