Véget ért egy Pepsi-szerelem

Váratlanul lemondott a PepsiCo Inc. elnöki posztjáról John Compton, alig fél évvel azt követően, hogy kinevezték a világ második legnagyobb kólagyártójának második legfontosabb vezetői posztjára − jelentette az RTTNews.
Komócsin Sándor, 2012. szeptember 13. csütörtök, 06:35
Fotó: Napi.hu

A Pepsinél 28 éve óta dolgozó veterán márciusig a PepsiCo Americas Foods élén állt, ezen a poszton a Wal-Mart Stores kiskereskedelmi lánctól leigazolt Brian Cornell követte. Elemzők annak idején úgy gondolták, hogy a menedzserkeringő célja Indra Nooyi vezérigazgató utódának megtalálása. Comptom és Cornell mellett a harmadik esélyes jelölt Zein Abdalla volt, aki a PepsiCo Europe élén állt, egészen tegnapig, amikor elfogadta a megüresedett elnöki poszt átvételére szóló felkérést. Új beosztásában felel az üdítőital-gyártó világszintű tevékenysége és marketingje irányításáért, továbbá a vállalati stratégia alakításáért.

Az elnöki székből kurtán-furcsán felálló Compton 21 évesen lépett be a PepsiCóhoz, a cég Tennessee államban lévő Frito-Lay üzemében kezdett dolgozni. Az elmúlt csaknem három évtizedben végigjárta a szamárlétrát, eljutott a világcég vezetésének felhőrégióiba, amit most egy kisebb vállalkozás irányítására cserél. Visszatérve szűkebb hazájába, egy Kanadát és az Egyesült Államokat behálózó, teherautó-pihenőket üzemeltető cég élére kerül. Indoklása szerint családjának megígérte, hogy egyszer visszatér Tennessee-be, s ennek most jött le az ideje.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK