Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A legtöbb ázsiai részvény emelkedett a nyersanyaggyártó cégek emelkedésének köszönhetően, miután a befektetők az új ausztrál miniszterelnök megválasztását követően abban reménykednek, hogy a kormány végre valami kompromisszumra jut a vitatott bányajáradékkal kapcsolatban. A japán exportőrök papírjai estek.


BHP Billiton Ltd., a világ legnagyobb bányavállalata 1,3 százalékkal emelkedett, miután az új ausztrál miniszteelnök bejelentette, hogy nyitatott a bányákat érintő adók tárgyalására.


A Yanzhou Coal Mining Co, amely egy ausztrál szénbányászati társaságot vásárolt meg tavaly, 1,9 százalékkal emelkedett in Hongkongban.


A japán exportőrök papírjainak zuhanását az eladásainak 28 százalékát Észak-Amerikából realizáló Toyota vezette, miután az amerikai újlakás-eladások májusi nagy zuhanásáról érkeztek hírek.


Az MSCI Asia Pacific Index 0,1 százalékkal emelkedett. Az Ausztrál S&P/ASX 200-as index pedig 0.1 százalékkal esett, míg a régióban a dél-koreai részvények a régiós társaikhoz képest felülteljesítettek és a Kospi index 0,8 százalékkal emelkedett. A japán Nikkei 0,1 százalékkal nőtt, a hongkongi Hang Seng Index viszont 0,1 százalékkal esett, ahogy a kínai Shanghai Composite Index is.