Veszélyben több mint 400 bank

A szövetségi betétbiztosítási felügyelet közleménye szerint 36,4 százalékkal emelkedett a problémás bankok száma a második negyedévben.
Leszák Tamás, 2009. augusztus 27. csütörtök, 17:55

Az amerikai hatóságok figyelőlistáján szereplő problémás bankok száma erőteljesen, 416 darabra emelkedett 2009 második negyedévében a megelőző negyed 305 darabos mennyiségéről - írja a Reuters. Az ágazat első negyedéves 7,6 milliárd dolláros nyeresége után április és június között 3,7 milliárdos veszteséget termelt, főként a rossz hitelek állományának növekedése, illetve az eszközök értékének csökkenése miatt - közölte a Szövetségi Betétbiztosítási Felügyelet (FDIC).

Az amerikai bankok több mint egynegyede volt veszteséges a második negyedben, idén eddig összesen 81 bank szüntette be tevékenységét szemben a tavalyi 25-tel és a 2007-es hárommal.

Sheila Blair, az FDIC elnöke elmondta: annak ellenére, hogy gazdasági fellendülés jelei egyre inkább mutatkoznak, továbbra is hasonlóan magasra várják a problémás vagy csődöt jelentő bankok számát.

A rossz hitelekre elkülönített banki céltartalékok összege 8,6 százalékkal, 66,9 milliárd dollárra emelkedett a negyedév során. Az ágazatban pozitív tendenciák is megfigyelhetők: a nettó kamatrés és a finanszírozási költségek a legtöbb intézménynél javulást mutattak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Elisabeth, 2009.08.27 20:51

Össze fog omlani ez az egész mocskos,hazug,sátánista politikai rendszer!
A Bibliában is benne van, a gonosz,pénzre, rosszindulatra épülő világ romba dőlése, és az Arany Kor eljövelete!
Ezotériás vagyok és tapasztalom a közvetlen környezetemben is, h az emberek mennyire nem kérnek már a hazugságokból, a pénz rabságából és a mocskosságokból,a környezet rombolásból!
Mindenki Szeretetre, Egyenlőségre,Jólétre,Egészségre, valódi Tudásra áhítozik és egy Új Igazságos Világra!!
Dőljön is össze az egész! 3-4 milliárd szegénynek úgy sincs mit veszítenie..viszont ha ez a pénzes kizsákmányoló világ tovább folytatódik, az Emberek Milliárdjai és Bolygó életébe fog kerülni!!! A szerencsétlen éhező, nyomorgó,beteges, kolduló néptömeggel bezzeg a kutya nem törődik. Kiszúrják a szemüket egy kis segéllyel, úgy csinálnak, mintha tennének valamit..közben meg a kutya sem foglalkozik a többséggel: az elnyomott, kizsákmányolt, néptömeggel! Épülnek a nagy villák,naponta luxusautókra költenek, tőzsdézgetnek..közben a Föld vizeit,talaját, levegőjét elszennyezték, az értékes fajokat már mind kiírtották!
Isten ledönti ezt a kizsákmányoló pénz és hatalom éhes Világot, Új Világot teremt helyette!!


www.bia24.eoldal.hu


Minden meg van írva! Ennek a Világnak teljesen vége lesz Mindörökké! Már csak idő kérdése és mint a jeleket látjuk, nagyon rövid időn belül be is következik!
A gazdasági fellendülés csak kamu...most meg ezzel akarják megvezetni az embereket, a manipulatív néptömeget, h vásároljanak megint!
Rengeteg a Tudatos Ember: aki ebből már nem kér,aki lázong,örjöng és elegük van ebből!!Semmiféle gazdasági fellendülés nincs és nem is lesz..jajj lesz most a pénzes zsiványoknak!Az utolsó napjaikat élik,mert a Teremtő elpusztítja a világukat a pénzükkel együtt!Egy Új Kor kezdődik,de a pénzes mocsadékok nélkül!!Ennek a jelei láthatók,ezzel a hatalmas válsággal!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html