Vesztegetés miatt fizet az Alstom

Egy amerikai bíróság ítélete szerint rekordösszegű, 772 millió 290 ezer dollár bírságot kell fizetnie az Alstom SA francia gépipari konszernt.
MTI-Eco, 2015. november 15. vasárnap, 11:19
Fotó: Reuters

A francia cég nagyjából egy éve ismerte el vétkességét, és elfogadta a megvesztegetés vádjával ellene indított eljárást. A bírság a legnagyobb, amelyet külföldön folytatott megvesztegetések miatt az Egyesült Államokban egy vállalatra valaha kivetettek.

A vizsgálat szerint az Alstomnál bevett gyakorlatnak számított a megvesztegetés, és a cég komoly összegekkel fizetett le döntéshozókat Indonéziában, Szaúd-Arábiában, Egyiptomban, a Bahama-szigeteken és Tajvanon.

Az Alstom és érdekeltségei a vád szerint több mint tíz éven keresztül, legalább 2011-ig folytatták a jogellenes gyakorlatot. Az ügyet tíz ország bűnüldöző szervei többéves összehangolt munkával göngyölítették fel. A nyomozás során megállapították, hogy a konszern legalább 75 millió dolláros megvesztegetéssel mintegy 4 milliárd dollár értékű megrendelésre tett szert, az ebből származó profit pedig csaknem 300 millió dollár volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matolcsy, 2015.11.15 11:51

Az mszp-szdsz most amerikàbòl kapott papìrt arròl, hogy korruptak voltak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bissone, 2015.11.15 11:29

Ez mindig így van az ALSOM fizet a FELSŐMnek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html