A Ruszal 17 millió dollár nettó veszteséggel zárta a tavalyi utolsó három hónapot azután, hogy az előző negyedévben 338 millió dolláros, az egy évvel korábbi hasonló időszakban pedig 350 millió dolláros nyereségre tett szert.

A hongkongi tőzsdén jegyzett társaság helyzetében nagy változást jelent ugyanakkor, hogy az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma az idei év elején feloldotta a 2018 áprilisában bevezetett szankciókat. Ez azt jelenti, hogy a befektetőknek nem kell szabadulniuk a Ruszal, illetve Oleg Gyeripaszka iparmágnás más vállalatainak részvényeitől.

A Ruszal papírjai szárnyalnak a szankciók feloldása óta, értékük 48,7 százalékot emelkedett az idén a tavalyi 52,7 százalékos zuhanás után.

Az alumínium ára tonnánként 1968 dollár volt a londoni fémtőzsdén (LME) a tavalyi utolsó negyedévben, ami 6,3 százalékos csökkenés az előző évhez képest.

A cég bevétele 2,37 milliárd dollár volt a tavalyi utolsó negyedévben, 13,8 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. A Ruszal kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) a december végével záródott három hónapban 38,1 százalékkal, 363 millió dollárra zsugorodott.