Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Újabb veszteséges évet zárhat a Sony, ami az elmúlt hét év hatodik veszteséges éve lehet - közölte a japán cég ma reggel. A 2015 március végén záruló pénzügyi évére 50 milliárd jenes veszteséget vár a cég.

Az előző évet 128 milliárd jenes veszteséggel fejezte be a társaság a nettó eredmény szintjén, ami megfelelt a vezetőség korábbi prognózisainak. A működési eredménye ötszöröződött az előző évhez képest, 140 milliárd jenes nyereséget könyvelt el, viszont elmaradt a 227 milliárd jenes elemzői konszenzustól.

Az elmúlt egy évben három profit warninggal lepte meg a Sony a befektetőket. A társaságnál javában folynak a reorganizációs intézkedések és további költségcsökkentéseket tervez a cég, például a hatalmas veszteségeket termelő személyi számítógépek üzletágban. A folyó pénzügyi évben 135 milliárd jenes költséggel néz szembe a társaság a reorganizációs intézkedések miatt, miután tavaly 177 milliárd jenes költséget jelentett a cégnek.

Két évvel ezelőtt vette át a társaságnál a vezérigazgatói posztot Kazuo Hirai, aki azt a feladatot kapta, hogy újra nyereségessé tegye a vállalatot. De ez egyelőre nem sikerült és a befektetők kritikájával néz szembe a vezető, mert a riválisok, mint a Panasonic és a Sharp fel tudott épülni a hatalmas veszteségekből, amit a fogyasztói elektronikai divíziója elszenvedett.