Vezetőt vált a General Electric

Vezetőt vált a General Electric (GE): 14 hónappal kinevezése után távozik John Flannery elnök-vezérigazgató, helyére az igazgatótanács egyhangú szavazással azonnali hatállyal Lawrence Culp Jr.-t választotta meg - közölte a bostoni székhelyű ipari konglomerátum hétfőn.
Szász Péter, 2018. október 1. hétfő, 16:45
Fotó: Napi.hu

John Flannery tavaly augusztusban került a vezérigazgatói székbe és január óta tölti be az elnöki tisztséget is. Flannery azt tervezte, hogy mélyreható változtatásokkal kisebb, a változásokra gyorsabban reagáló és nyereségesebb vállalattá alakítja át az 1878-ban alapított céget.

A szerkezeti átalakítások közepette azonban a vállalat piaci tőkeértéke 100 milliárd dollár alá esett, árfolyama pedig 35 százalékkal csökkent az idén.

A General Electric hétfőn arra figyelmeztetett, hogy nem tudja tartani idei profitelőrejelzését, és 23 milliárd dolláros leírást hajt végre erőművi üzletágában.

Hétfőn a tőzsdenyitás előtti elektronikus kereskedésben a General Electric árfolyama több mint 15 százalékkal 13 dollár fölé emelkedett New Yorkban. Az elmúlt 52 hét alatt 24,89 és 11,21 dollár között mozgott az árfolyam.

A GE több mint 28 éve van jelen Magyarországon és nemcsak a legnagyobb amerikai befektető, de egyben az egyik legnagyobb magyar vállalat is. Közel 5000 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon, ahol 4 gyár, 3 kutatás-fejlesztést végző központ (GE Power, GE Healthcare, GE Aviation) és egy regionális üzleti központ található. A vállalat magyarországi üzemeiben korszerű egészségügyi, olaj- és gázipari, légi közlekedési, és energiatermelési berendezéseket és gépeket gyárt.

A kép forrása: GE.com.

HOZZÁSZÓLÁSOK