Videotelefonon hívhatjuk a mamát (vagy a nagyit)

Az iPad új változatával akarja újra lekaszálni a piacot az Apple.
NAPI, 2011. március 2. szerda, 10:20
Fotó:

Ma mutatja be az Apple az iPad táblakomputer új változatát, amellyel új lendületet adhat amúgy is száguldó terméke értékesítésének - derül ki a Reuters összefoglalójából. A blogokból és tesztekből annyi derült ki, hogy az új táblagép vékonyabb, könnyebb, gyorsabb lesz elődjénél és kap egy kamerát képernyős oldalára is, így két ilyen készülék tulajdonosa képes lesz egymással videotelefon-beszélgetést folytatni.

A bejelentés előtt már azoknak az ázsiai cégeknek a részvényárfolyama is nőtt, amelyek alkatrészeket szállítanak az új iPadhoz. A cég 15 millió darabot adott el a tavaly áprilisban bemutatott első változatból és idén 30 millió iPadot akar értékesíteni. Az első adat többszöröse az elemzők előrejelzésének.

Az iPad kilencmilliárd dollárral növelte az Apple tavalyi árbevételét. A megfigyelők kíváncsian várják, hogy a súlyos betegséggel küszködő Steve Jobs cégalapító maga mutatja-e be az újdonságot. A számítástechnikai gurunak számító Jobs kritikus időszakban tud kevesebb időt fordítani a cégére: a verseny a táblagépek és az okos telefonok piacán is egyre élesebb.

Az elmúlt évben először fordult elő, hogy a Google Android szoftverét több mobil-számítástechnikai eszközre telepítették, mint az Apple megfelelő programját. Az Apple részvényei 8,5 százalékot erősödtek idén, de február 17. és 22 között hét százalékkal estek a bizonytalanság miatt.

HOZZÁSZÓLÁSOK