Világszerte többszázezer autót hív vissza a BMW

A fékhibában érintett BMW és Rolls-Royce modellek száma eléri a 351 ezret, a jelenség ugyanakkor közvetlen veszélyt a cég állítása szerint nem okoz.
NAPI, 2010. október 1. péntek, 15:09
Fotó:

A BMW világszerte 351 ezer BMW és Rolls-Royce modellt hív vissza a fékrendszer - a szóvivő szerint veszélytelen - hibája miatt. Az akció 2002 és 2010 között gyártott modelleket érinti, és az elvégzendő műveletek között szerepel a fékpumpa javítása is.

A teljes mennyiségből 5800 darabot tesznek ki az érintett Rolls-Royce-ok, 198 ezer autót az Egyesült Államokban hívtak vissza.

A hibajelenség nyomán a fékrendszerek "némileg nehezebben használhatóvá válnak" bizonyos működési idő után. Az akció a BMW nagy lökettérfogatú, V8-as és V12-es motorokkal szerelt ötös, hatos és hetes szériáit érinti. A hiba azt jelenti, hogy kisebb szivárgás alakulhat ki a fékrásegítés rendszerében, ha pedig ez megtörténik, némileg csökkenhet a fékerő, azonban az autó továbbra is képes megállni - hangsúlyozta a cég brit szóvivője.

A gyártó részvényei a pénteki kereskedés legnagyobb vesztesei között vannak, előző napi záró árukhoz képest 2 százalék feletti veszteséggel, miközben a DAX 0,73 százalékos emelkedést ért el.

HOZZÁSZÓLÁSOK