Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ABB új megrendelésként összesen 324 darab, egyenként 350 kilowattos (kW), nagyteljesítményű elektromosjármű-töltőre kapott rendelést az Ionity-től. A töltőket 2020. végéig, 24 országban üzembe is kell helyezni; ez a hálózatbővítés második szakaszának része.

A beredezéseket szállító ABB korábban is kapott már ilyen megbízást: 2018-ban, technológiai partnerként 340 töltőt szállított le az Ionity-nek, a svájci cég elsőként forgalmazott ilyen teljesítményű töltőket folyadékhűtéses kábelekkel. Az ABB népszerűsége a fogyasztói oldalról nagyrészt annak köszönhető, hogy ezek a berendezések 8 perc alatt képesek az e-járműveket 200 kilométeres hatótávolságra elegendő energiával feltölteni.

Az Ionity a BMW, a Daimler, a Ford  és a Volkswagen Csoport közös vállalkozása, mely nemrég avatta a 200-ik töltőállomásnak üzembe helyezését Lully-ban (Svájc).

Az ABB új töltőkészülékei továbbfejlesztett modellek; jellemzőjük például a csendesebb működés, a személyre szabott kijelző és a hosszabb kábelek beépített kábelvisszahúzással, ami megkönnyíti a töltőcsatlakozás elérését minden autómodellnél.

Európában a plug-in járművek eladása 2018-ban meghaladta a 400 ezres darabszámot, ami harmadával több az egy évvel korábbi adatnál. Az előrejelzések szerint a szigorúbb üzemanyag-fogyasztási előírások és a hazai autógyártók kötelezettségvállalásai miatt azt mutatják, hogy Európa e tekintetben gyorsan megelőzi majd az Egyesült Államokat, és a 2020-as években a világ második számú piaca lesz.