A Kaufland áruházhoz kerülhet a Tesco öt lengyelországi áruháza - írta a gazeta.pl. A magyarországi kormánypárti főnapilap úgy értesült, hogy a brit cég teljesen kivonul az ottani piacról, ahol veszteséges a tevékenysége. A Kaufland, amely a Lidlt is birtokló tulajdonosi körhöz tartozik, már benyújtotta felvásárlási kérelmét a lengyel versenyhivatalhoz.

A Tesco néhány hónapja jelentős átalakuláson megy át Lengyelországban, amiből a Kaufland hasznot húzhat - folytatódik a lengyel portál cikke -, hiszen jó helyeken lévő boltokat szerezhet meg. Az öt kiszemelt áruház Varsóban, Krakkóban, Gdanskban, Wroclawban és Lublinban van.

A Tesco leépítése része a brit cég lengyelországi stratégiának. Ennek elemeként az elmúlt heteken gigantikus kiárusításokat tartottak az országban, néhány termék árát a felére szállították le. Főleg olyan áruktól szabadultak, amelyek forgalmazását megszüntetik Lengyelországban. A Tesco azt kommunikálja, hogy maradék boltjaiban olyan választékkal várja majd a vásárlókat, amely jobban illeszkedik a lengyel igényekhez.