A Triesztben tartott ünnepségen vasárnap átadott hatalmas hajón egy időben 3800 vendég  tartózkodhat - szórakoztatásukról többek közt tucatnyi étterem és kávézó, golf és Forma-1 szimulátor, uszodák, spa részleg és 4 dimenziós mozi gondoskodik.

A félmilliárd eurós költséggel Velencében megépített óriási hajó a Costa társaság 15.  hajója,amelyet 500 olasz cég munkájával hoztak létre rekordidő alatt.

A Costa Európa legnagyobb hajóstársasága: tavaly 2,1 millió utas szállítottak árbevételük pedig 3 milliárd euró volt. Ezzel éppen tíz százalékot hasítottak ki a világ 35 milliárd dollárosra tehető  hajózási üzletágából.

Érdekes módon a válság nem rengette meg  a "hajókázási" iparágat. Az egy-két hetes déltengeri vagy karibi luxus hajóutak piaca ugyanis minden évben nő. Magyarországról tavaly 3000-en váltottak jegyet a Costa hajóira - ez 20 százalékkal haladta meg a 2009-es szintet. A megnövekedett igények kielégítésére a Costa 2013-ig három új luxus hajót állít üzembe. A hajózási üzletág eredményét pedig jól mutatja, hogy a Mediobanca felmérése szerint a Costa Olaszország első tíz legnyereségesebb cége között található - árbevételben pedig a 49. helyen áll.