BUX
41002

Vízre szállt a világ legnagyobb óceánjárója

Első próbaútjára indult a világ legnagyobb utasszállító hajója, a Tengerek Harmóniája.

Barabás T. János, 2016. március 13. vasárnap, 14:11

A franciaországi Saint-Nazaire kikötőjéből indult a Harmony of the Seas három napos próbaútjára, amihez 500 fős személyzetre van szüksége annak ellenére, hogy most nem visz magával utasokat. A kiránduló óceánjáró 362 méter hosszú, 120 ezer tonnás, 18 fedélzete van, 70 méter magas, 6360 utast és 2100 fős személyzet képes szállítani. Hihetetlen méreteit jól szemlélteti, hogy 100 méterrel hosszabb a Titanicnál, és 50-nel az Eiffel-torony magasságánál. Ha sikeresnek bizonyul a tesztút, akkor a Tengerek harmóniája májusban indulhat első, már utasokat szállító útjára Nagy-Britanniába, Southampton kikötőjébe, és innen indulhat tovább Barcelonába.

Forrás: RCI

Az óriást az STX France hajógyár építette mindössze három év alatt az amerikai Royal Caribbean International (RCI) megrendelésére, és 1 milliárd euróba került. Tömegek figyelték a hajó tengerre szállását, amihez hat vontatóra volt szüksége, és a kapitányt három révkalauz segítette, akik egy éven át gyakorolták szimulátoron a bonyolult manővert.

A festői körutazásokra szánt óceánjárók hagyományainak megfelelően az utasokat elképesztő luxussal várják, hullámmedencéktől a fantasztikus vízicsúszdákon át a korcsolyapályákig.