Közel 10 milliárd euróra perlik a Volkswagent

Hétfőn kezdődött meg a Volkswagen csoport kártérítési pere, amiben a befektetők összesen 3 billió forintnak megfelelő összeget (9,2 milliárd eurót) szeretnének kapni a dízelbotrány okozta károk miatt - írja az Index.hu a Reuters nyomán.
Szász Péter, 2018. szeptember 10. hétfő, 17:55
Fotó: AFP

A 2015 szeptemberében kirobbant botrány miatt eddig közel 9 billió forintnyi büntetést kellett kifizetnie a Volkswagennek - olvasható a portálon.

A braunschweigi bíróságon zajló tárgyalást vezető bíró szerint ugyanakkor az elévülés miatt könnyen lehet, hogy az összesen 1670 kereset képviselő közös per egy részét elutasítják majd.

A kártérítés szerint ha időben tájékoztatták volna a részvényeseket a 2015. szeptember 18-án nyilvánosságra került dízelbotrány ügyében, akkor vagy korábban eladhatták volna a részvényeiket, vagy nem is fektettek volna további részvényekbe, így nem buktak volna akkorát a céggel együtt, aminek értéke 37 százalékot zuhant a botrány kirobbanása után.

Ezt már olvasta? Egy nemrlg született ítélet szerint a tulajdonosok kötelesek alávetni dízelautóikat a szoftverfrissítésnek.

A kép forrása: AFP.

HOZZÁSZÓLÁSOK