Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az első járat május 28-án indul, és új útvonalon - Prága-Brünn-Pozsony-Budapest-Zágráb-Rijeka/Split - között közlekedik - írja a közleményre hivatkozva az MTI. A vonatok májusban, júniusban és szeptemberben heti három alkalommal, illetve júliusban és augusztusban mindkét irányban naponta közlekednek.

Az Adriai-tengerhez közlekedő Regiojet vonataira az idén Budapesten és Győrben lehet majd felszállni, és jelentős utasszámbővüléssel számolnak . közölte Szigeti András, a Continental Railway ügyvezetője. A vonatok Horvátországba a tavaly nyári szezonban közlekedtek először, összességében több mint 60 000 utast szállítottak mindkét irányba. A vonatok átlagos kihasználtsága 90 százalék fölötti volt.

A Regiojet, a legnagyobb közép-európai magánvasúti személyszállító társaság, vonatai jelenleg Csehország, Szlovákia, Magyarország, Ausztria, és Horvátország területén közlekednek. A társaság központja a csehországi Brünn (Brno) városában található, a cég tulajdonosa Radim Jancur cseh befektető.

A 2019-es év a vállalat fennállásának történetében üzletileg az eddigi legsikeresebb időszak volt. Az adózás előtti nyereség 2019-ben 167 millió cseh korona volt, míg az EBITDA nemzetközi standardok szerint kalkulált eredmény 502 millió cseh koronát érte el, 2020-ban a koronavírus-járvány a Regiojet járatait is korlátozta - írja az MTI.