Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fortheshop-on minden majdnem olyan, mint egy rendes webáruházban, csak éppen sehol sem lehet kideríteni, hogy milyen hátterű maga a vállalat, és az összes menüpont szándékosan ködösen fogalmaz. Például elkenik, hogy konkrétan milyen cégekkel szállíttatják ki a megrendelt árut, nem véletlenül, hiszen nem szállíttatnak ki semmit - derítette ki a portál.

Az áruház mögött álló cégről sem tudható meg semmi, úgyis mint cégnév, adószám, cím vagy hasonlók, a kommunikáció pedig csak egy online felületen keresztül lehetséges, nem adnak meg telefonszámot vagy emailcímet sem.

A felháborodott, becsapott vásárlók panaszait olvasva annyi kideríthető, hogy kínaiakról van szó, és hogy ugyanaz a társaság állhat egy másik, hasonló csaló oldal, a gwote.com mögött is. Több olyan Facebook-oldalt is fenntartanak, ami e kettőre irányítja az érdeklődőket.

A domain tulajdonosa egy SHANGHAI MEICHENG TECHNOLOGY INFORMATION DEVELOPMENT CO., LTD. nevű cég. A 444.hu szerint külföldi fogyasztói oldalakon szépen követhető, hogy a fortheshop.com nem reagál semmiféle vásárlói panaszra, a megrendelt árukat nem szállítja ki, és a pénzt sem utalja vissza senkinek.

Képünk forrása: Shutterstock