Vonzó webáruház szedi áldozatait - innen ne vásároljon!

A fortheshop.com kínai online bútorbolt letisztult dizájnnal, remek bútorok fotóival, igen alacsony árakkal és az ingyenes szállítás ígéretével csalja be a nem elég óvatos vásárlókat - figyelmeztet a 444.hu.
K. Kiss Gergely, 2018. július 23. hétfő, 15:30
Fotó: Shutterstock

A fortheshop-on minden majdnem olyan, mint egy rendes webáruházban, csak éppen sehol sem lehet kideríteni, hogy milyen hátterű maga a vállalat, és az összes menüpont szándékosan ködösen fogalmaz. Például elkenik, hogy konkrétan milyen cégekkel szállíttatják ki a megrendelt árut, nem véletlenül, hiszen nem szállíttatnak ki semmit - derítette ki a portál.

Az áruház mögött álló cégről sem tudható meg semmi, úgyis mint cégnév, adószám, cím vagy hasonlók, a kommunikáció pedig csak egy online felületen keresztül lehetséges, nem adnak meg telefonszámot vagy emailcímet sem.

A felháborodott, becsapott vásárlók panaszait olvasva annyi kideríthető, hogy kínaiakról van szó, és hogy ugyanaz a társaság állhat egy másik, hasonló csaló oldal, a gwote.com mögött is. Több olyan Facebook-oldalt is fenntartanak, ami e kettőre irányítja az érdeklődőket.

A domain tulajdonosa egy SHANGHAI MEICHENG TECHNOLOGY INFORMATION DEVELOPMENT CO., LTD. nevű cég. A 444.hu szerint külföldi fogyasztói oldalakon szépen követhető, hogy a fortheshop.com nem reagál semmiféle vásárlói panaszra, a megrendelt árukat nem szállítja ki, és a pénzt sem utalja vissza senkinek.

Képünk forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

vghs, 2018.07.23 16:35

A medianetplaza.hu szintén egy csaló webáruház volt. Hajléktalan tulajjal.
-85000 Ft!
Feljelentést tettem 2013-ban mint sokan mások.
Nem igaz, hogy nem lehetne megtalálni az elkövetőket és úgy megbüntetni, hogy másoknak is elmenne a kedve az ilyentől.
Nekem egy Karácsonyra szánt ajándék úszott el.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html