A Whirlpool sms-ben értesítette dolgozóit a gyárbezárásról

A nápolyi gyárának novemberi bezárásáról sms üzenetben értesítette négyszáz dolgozóját a háztartásigép-gyártó Whirlpool - adta hírül a hvg.hu
Domokos Erika, 2020. november 1. vasárnap, 21:49
Fotó: Reuters - A kép illusztráció.

Hiábávalóak voltak Giuseppe Conte olasz kormányfő erőfeszítései, és a Whirlpool háztartásigép-gyártó mégis bezárja nápolyi üzemét. A döntésről csütörtökön este, sms-üzenetben értesítették négyszáz dolgozójukat, közölve azt is, hogy december 31-ig megkapják a bérüket - írja a Corriere.it-re hivatkozva a hvg.hu.

Bár az amerikai vállalat szándékairól már korábban lehetett tudni, a dolgozókat a szakszervezet szerint így is hidegzuhanyként érte a novemberi bezárásról a hír, mert velük ez ügyben nem kommunikált a cég. A Fiom-Cgil szakszervezet képviselője pedig arra panaszkodott, hogy bár a vállalat arra hivatkozik, hogy befejezi a mosógépgyártást, a Nápolyban üzemelő gyártósorok egy indiai üzemben működnek majd tovább.

Az olasz miniszterelnök azt mondta a szakszervezeteknek, a kormány mindent megpróbált, hogy a vállalat megváltoztassa szándékát: adókedvezményeket, támogatást, fejlesztési szerződéseket kínáltak nekik, hiába. A munkások pénteken tiltakozásul útlezárással demonstráltak.

HOZZÁSZÓLÁSOK