Komoly kockázatot vállal, ha nem vált operációs rendszert

Megszűnik a Windows 7 támogatása, aki nem vált, az súlyos meglepetésekre számíthat.
Rácz Gergő, 2020. január 14. kedd, 08:39
Fotó: Getty Images

A Microsoft keddről szerdára éjjel megszünteti a Windows 7 támogatását - emlékeztet a hvg.hu. Ez nem jelenti azt, hogy lebénulnak az ezt a rendszer futtató számítógépek, sőt alaphelyzetben semmilyen gond nem mutatkozik majd a Windowsban.

Azt viszont jelenti, hogy mostantól semmilyen szoftverfrissítést nem adnak ki a programhoz, ami azzal is jár, hogy az ezután kiderülő biztonsági rések javítását sem végzi el a Microsoft. A felhasználók magukra lesznek utalva.

Szerdától a Windows 7-et futtató számítógépeken kikerülhetetlen, teljes képernyős figyelmeztetések jelennek majd meg.

A Microsoft minden érintettnek azt ajánlja, minél előbb frissítsen a Windows 10-es rendszerre. A Google viszont úgy látja, manapság már kár Windowst használni, az ugyanis lejárt lemez.

A StatCounter mérése azt mutatja, hogy globálisan a felhasználók negyede ragaszkodik a Windows 7-hez, itthon pedig még népszerűbb a program: a Gemius hazai adatai szerint az internetező magyar felhasználók közel harmadának gépén még mindig ez a régi oprendszer fut - írja a portál.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Milcsi88, 2020.01.14 11:59

A WIn 7 hibáit eddig sem tudták megoldani jó 10 év alatt,állandóan javítgatnak valamit......számítógépes ismerősöm szerint folyamatosan frissülő vírusirtó használatával semmi gond nem lesz a WIN7-et tovább alkalmazóknál.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

LibertyPrime, 2020.01.14 10:26

A Microsoftnak igaza van, új gépnél már nem is opció a W7 vagy 8(.1), mert már a hardvergyártók sem nagyon támogatják, főleg az utóbbit. A Google-nek is igaza van. Amellett, hogy a váltás indokolt, a 10, ha csak egy mód van rá, kerülendó (a Chrome OS is). Annak ellenére, hogy a felhasználók ragaszkodnak a Windowshoz, az elsöprő többségüknek az égvilágon semmi szükségük rá, szimplán csak ezt szokták meg. A 7-10 váltás esetén viszont így is úgy is át kell szokni egy több ponton eltérő UI-ra, szóval a Windowson maradásra egy érvvel kevesebb maradt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html