Windows-felhasználók figyelem: van, akinek még ingyen elérhető a Windows 10!

Bár az ingyenes időszaknak elvileg vége, azok, akik használnak valamilyen akadálymentesítési programot, akár ma is megkaphatják ingyen a legújabb operációs rendszert.
Napi.hu, 2016. augusztus 1. hétfő, 14:18
Fotó: Reuters

Az elmúlt egy évben a Windows 7-es és 8-as verziójának felhasználói ingyen letölthették az új, 10-es elnevezést kapó operációs rendszert, akár akkor is, ha kalózverziót használtak. Bár a Microsoft egymilliárd letöltést tűzött ki céljául, ettől jelentősen elmaradtak az eredmények, de így is több százmillió felhasználó kapott ingyen Windows-t a múlt pénteki határidőig.

Mint azonban kiderült, maradt egy kiskapu: azok a felhasználók, akik valamilyen akadálymentesítési kiegészítőt, technológiát (például olyat, ami megkönnyíti a látáskárosultak számára az olvasást) használnak, továbbra is ingyen frissíthetik az operációs rendszerüket a Windows 10-re - számol be a The Guardian.

Igen ám, de a Microsoft nem ellenőrzi, hogy kik igénylik ezt a hétköznapi felhasználó számára már fizetős Windows 10-et, így pedig sokan egyszerűen felmennek a Windows oldalára és letöltenek egy ilyen kiegészítőt, majd igénylik az ingyenes operációs rendszert.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ez a speciális ajánlat meddig marad fent.

HOZZÁSZÓLÁSOK